Κωδικός προϊόντος: 10390 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Cannabis Sativa Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή

Το έλαιο κάνναβης έχει έντονο πράσινο-κίτρινο χρώμα και γεμάτη, χαρακτηριστική γεύση του βότανου.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το έλαιο κάνναβης είναι ένα ειδικό λάδι διατροφής που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστο λινολενικό οξύ (άλφα και γάμμα λινολενικό οξύ) και το σπάνιο στεαριδονικό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά, το έλαιο σπόρων κάνναβης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων για το δέρμα. Το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται κυρίως ως μαλακτικό σε προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών, τα οποία αναμιγνύονται κυρίως με άλλα βασικά έλαια, όπως το έλαιο jojoba.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το έλαιο κάνναβης είναι ένα πολύτιμο διατροφικό λάδι αλλά δεν είναι κατάλληλο για το τηγάνισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ατμό, το μαγείρεμα, για τις σαλάτες και τα λαχανικά ή όταν προστεθεί στο μούσλι.