Κωδικός προϊόντος: 10014 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Corylus Avellana Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή

Το κίτρινο φουντουκέλαιο έχει μια λεπτή γεύση φουντουκιού.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το φουντουκέλαιο μοιάζει με το αμυγδαλέλαιο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το φουντουκέλαιο είναι ένα εξαιρετικό λάδι μασάζ. Απορροφάται αργά από το δέρμα, το προστατεύει και αφήνει ένα ευχάριστο συναίσθημα. Επιπλέον,  είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως έλαιο βάσης για αρωματικά έλαια.

Οι θρεπτικές ιδιότητες του ελαίου φουντουκιού το καθιστούν ιδανικό για ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.

Εφαρμογή στα τρόφιμα

Το φουντουκέλαιο είναι πολύ δημοφιλές στους σεφ λόγω της καλής γεύσης του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα και το ψήσιμο. Επίσης, είναι  πολύ καλό για σαλάτες και λαχανικά, καθώς τους προσδίδει έξτρα γεύση.