Κωδικός προϊόντος: 1049-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Ribes Nigrum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Για την παραγωγή του βιολογικού ελαίου Φραγκοστάφυλλου, οι σπόροι συμπιέζονται, ο πολτός που δημιουργείται απομακρύνεται και έπειτα οι σπόροι ξηραίνονται και υπόκεινται τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό έλαιο Φραγκοστάφυλλου είναι από πράσινο έως μαύρο χρώμα, με χαρακτηριστικό άρωμα και φρουτώδη γεύση. Περιέχει κυρίως γ-λινολενικό και στεαρικό οξύ.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το βιολογικό έλαιο Φραγκοστάφυλλου εκπλήσσει με την υποσχόμενη επίδρασή του στο ακνεϊκό και ώριμο δέρμα. Λόγω των πολύτιμων λιπαρών οξέων όπως το γάμμα-λινολενικό οξύ και το στεαρικό οξύ, υποτίθεται ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αναπλαστική και ενυδατική δράση. Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το έλαιο Φραγκοστάφυλλου σε κρέμες και έλαια προσώπου και σώματος καθώς περιποιείται και προσφέρει προστατευτική δράση στο ρυπαρό και ερεθισμένο δέρμα.