Κωδικός προϊόντος: 3075-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: EUGENIA CARYOPHYLLUS STEM OIL

CAS: 84961-50-2

EINECS: 284-638-7

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο από Γαρύφαλλο αποκτάται από τα αποξηραμένα και θρυμματισμένα μπουμπούκια της γαρυφαλλιάς (Eugenia caryophyllus) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου 6%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο από γαρύφαλλο είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό το οποίο διαθλά έντονα το φως. Με το πέρασμα του χρόνου και την επαφή του με μεταλλικά αντικείμενα το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γαρύφαλλου μαυρίζει. Έχει ένα χαρακτηριστικό πικάντικο-γλυκό άρωμα. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 2 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύριο συστατικό με συγκέντρωση έως και 95% είναι η ευγενόλη. Σε χαμηλή συγκέντρωση, συμπεριλαμβάνεται η μεθυλική ευγενόλη. Σε αντίθεση με το έλαιο Γαρύφαλλου, το βιολογικό αιθέριο Γαρύφαλλου (από στελέχη) δεν περιέχει οξική ευγενόλη.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου από Γαρύφαλλο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Στη φυσική ιατρική, το αιθέριο έλαιο από γαρύφαλλο θεωρείται κατ ‘οίκον θεραπεία για λοιμώξεις στο στόμα, πονόδοντο και κακή αναπνοή. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται συχνά σε στοματικά διαλύματα. Περιγράφεται επίσης μια θετική επίδραση του αιθέριου ελαίου γαρύφαλου στα γαστρεντερικά προβλήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τη χαρακτηριστική γλυκιά αλλά πικάντικη μυρωδιά του αιθέριου ελαίου του γαρύφαλλου ευχάριστη. Τα έντομα, από την άλλη πλευρά, αποτρέπονται από τη μυρωδιά του. Το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλλου λέγεται ότι φέρνει ανακούφιση στο τσίμπημα από έντομο μέσω της ελαφρώς απολυμαντικής δράσης του. Αυτή η ιδιότητα δίνει επίσης στο αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου ένα πλεονέκτημα για να χρησιμοποιηθεί ως μια καλή βάση σε κρέμες και αλοιφές για φλεγμονή του δέρματος. ακμή, και για μικρούς, επιφανειακούς τραυματισμούς του δέρματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλλου λέγεται ότι έχει μυκητοκτόνες ιδιότητες ενώ χάρη στην αντισηπτική του δράση χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό στην παραγωγή σαπουνιών.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου θεωρείται διεγερτικό, έτσι ώστε η κούραση και η ατονία να εξαφανιστούν και να δημιουργήσουν χώρο για συγκέντρωση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.