Κωδικός προϊόντος: 2145-V Κατηγορία:

Botanical name: Pelargonium graveolens

Plant part: Leaves and flowers

INCI-Ingredients: PELARGONIUM GRAVEOLENS OIL

CAS: 8000-46-2

EINECS CAS: 90082-51-2

EINECS: 290-140-0

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο του γερανιού εξάγεται με απόσταξη ατμού των στελεχών και των φύλλων του φυτού Γερανιού (Pelargonium graveolens) .Το γεράνι έχει ένα πολύ ευχάριστο και αναζωογονητικό άρωμα.

Ειδικά χαρακτηριστικά: Τα κύρια συστατικά αυτού του ελαίου είναι το αλφα-πινένιο, το μυρσένιο, το λιμονένιο, η μινθόνη, η λιναλοόλη, το οξικό γερανύλιο, η κιτρονελλόλη, η γερανιόλη και το βουτυρικό γερανύλιο.

Εφαρμογές:  Το αιθέριο έλαιο Γεράνιου χρησιμοποιείται ευρέως ως στοιχείο της αρωματοθεραπείας για τα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να βοηθά στην περιποίηση του δέρματος, να εξισορροπεί τις ορμόνες, να ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη, να μειώνει τις φλεγμονές και τον ερεθισμό, να ανακουφίζει από τις ενοχλητικές επιδράσεις της εμμηνόπαυσης, να βελτιώνει το κυκλοφορικό και την υγεία των νεφρών καθώς και να βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το αιθέριο έλαιο γερανίου επίσης, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων, κοψιμάτων και χειρουργικών τομών. Επιπλέον, λόγω της ιδιότητάς του ως ήπιας αντιβακτηριδιακής ουσίας, βοηθά στην εξάλειψη της οσμής του σώματος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.