Κωδικός προϊόντος: 0730-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus paradisi

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS PARADISI PEEL OIL

CAS: 8016-20-4

EINECS CAS: 90045-43-5

EINECS: 289-904-6

Manufacturing: Pressing

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ είναι ένα πορτοκαλί υγρό με χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδούς, που χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Μέσω  ψυχρής συμπίεσης, το έλαιο εξάγεται από τους αδένες που βρίσκονται στο φλοιό του γκρέιπφρουτ. Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ έχει ξεχωριστές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρουν ποικίλα οφέλη για την υγεία – συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης πίεσης του αίματος και των επιπέδων στρες.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο αποτελείται από λιμονένιο, απινένιο, σαβινένιο, μυρσένιο, γερανιόλη, λιναλοόλη, κιτρονελλάλη και τερπινενόλη.

Εφαρμογές:  Το αιθέριο έλαιο Γκρέιπφρουτ αποτελεί εναλλακτική λύση αντί της χρήσης ισχυρών αντιβιοτικών καθώς διαθέτει την ίδια δράση με ισχυρά αντιβιοτικά και μυκητοκτόνα. Αυξάνει τη συνολική υγεία και δύναμη ενώ είναι τονωτικό του ήπατος και βελτιώνει το ρυθμό έκκρισης και λειτουργίας του. Έχει διεγερτικές επιδράσεις τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Το αιθέριο έλαιο Γρέιπφρουτ διεγείρει τον εγκέφαλο, καθιστώντας τον ενεργό και δίνει νέα κατεύθυνση στις σκέψεις, ενώ διεγείρει και τους ενδοκρινείς αδένες και ενισχύει την ομαλή έκκριση των ορμονών και ενζύμων, διατηρώντας έτσι ολόκληρο το μεταβολισμό του σώματός σας ενεργό. Επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα και αυξάνει την εγρήγορση.

Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ είναι κατάλληλο για λιπαρά και με τάση ακμής δέρματα καθώς παρέχει μια αίσθηση δροσιάς και παράλληλα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα. Είναι ευεργετικό για τις κράμπες στους μυς ενώ αποτελεί και κορυφαίο τονωτικό των μαλλιών για τους θύλακες των τριχών και διατηρεί τα μαλλιά σας υγιή και ισχυρά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.