Κωδικός προϊόντος: 3005-S Κατηγορία:

Botanical name: Illicium verum

Plant part: Fruits and/or leaves

INCI-Ingredients: ILLICIUM VERUM FRUIT OIL

CAS: 84650-59-9

EINECS: 283-518-1

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Non Food Ingredient

 

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου αποκτάται από τους καφέ-κόκκινους καρπούς, οι οποίοι αποτελούνται από 8-9 μικρότερα τμήματα με λαμπερούς καφέ σπόρους, του Αστεροειδούς Γλυκάνισου (Illicium verum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου είναι ένα άχρωμο προς χλωμό κίτρινο με υψηλή διαθλαστικότητα υγρό. Το άρωμα του μπορεί να περιγραφεί ως γλυκό, ζεστό και πικάντικο. Το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου σταθεροποιείται σε θερμοκρασία κάτω των 14°C.

Εφαρμογές: Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου χρησιμοποιείται στην εναλλακτική Ιατρική έχοντας μεγάλη παράδοση. Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου δρα σπασμολυτικά σε στομαχικές διαταραχές. Διαλύει πυκνωμένες εκκρίσεις στους βρόγχους και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε σιρόπι και σταγόνες για τον βήχα. Επίσης προστίθεται συχνά σε φαρμακευτικό τσάι σαν αρωματικό λόγο της ευχάριστης γεύσης του. Παρομοίως, το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου συναντάται σε οδοντόκρεμες ή στοματικά διαλύματα.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου χρησιμοποιείται για να λύσει προβλήματα συσσωρευμένων φόβων. Καταπραΰνει τα ψυχικά προβλήματα και δημιουργεί μία δεκτική και ασφαλή ατμόσφαιρα.

Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου χρησιμοποιείται στα καλλυντικά κυρίως σε αρωματικά σαπούνια ή άλλα επιφανειοδραστικά προϊόντα. Σπάνια θα το βρείτε στα αρώματα. Το αιθέριο έλαιο Γλυκάνισου (Star Anise) είναι ένα δημοφιλές καρύκευμα σε γλυκά και αρτοσκευάσματα. Τα γνωστά προϊόντα Γλυκάνισου είναι τα λικέρ, το ούζο και η σαμπούκα.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.