Κωδικός προϊόντος: 2078-V Κατηγορία:

Botanical name: Illicium verum

Plant part: Fruits and/or leaves

INCI-Ingredients: ILLICIUM VERUM FRUIT OIL

CAS: 84650-59-9

EINECS: 283-518-1

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό του καρπού του γλυκάνισου Chinese Star Anise (Illicium verum).

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου είναι ένα άχρωμο έως ανοιχτό κίτρινο και ισχυρό διαθλαστικό υγρό. Η μυρωδιά περιγράφεται ως γλυκιά, πικάντικη και ζεστή. Η κύρια ένωση με ποσότητα έως 90% είναι η trans-anethole ενώ σε χαμηλότερη περιεκτικότητα βρίσκεται η ένωση 1,4-κινεόλη.Το έλαιο μπορεί να στερεοποιηθεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (κάτω από 14 ° C).

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Στη φυσική ιατρική, συχνά χορηγείται για δυσπεψία και φούσκωμα ενώ είναι και ένα δημοφιλές συστατικό σε εισπνοές, φαρμακευτικό τσάι και σιρόπια βήχα καθώς λέγεται ότι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες.

Για τη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου είναι κατάλληλο για αρωματικά σαπούνια, για στοματικό διαλύματα και οδοντόκρεμες. Το λάδι γλυκάνισου χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα, αν και σπάνια.

Στην Αρωματοθεραπεία, το ιδιαίτερο άρωμα του αιθέριου ελαίου Γλυκάνισου που μοιάζει με γλυκόριζα λέγεται ότι ανακουφίζει από τα ψυχικά προβλήματα και παρέχει ένα αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.