Κωδικός προϊόντος: 4104-S Κατηγορία:

Ποιότητα:

INCI-Ingredients: GAULTHERIA PROCUMBENS LEAF OIL

EINECS: 289-888-0

CAS: 90045-28-6

Non Food

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθέριας αποκτάται από το υδάτινο εκχύλισμα των φύλλων της Αμερικάνικης Γωλθέριας (Gaultheria procumbens) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθερίας είναι ένα άχρωμο προς ανοιχτό ροζ υγρό. Έχει μία αρωματική, έντονη, γλυκό-ξυλώδη και «φαρμακευτική» μυρωδιά. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθερίας διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ, φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Κύριο συστατικό με περιεκτικότητα έως και 99% είναι ο σαλικυλικός μεθυλεστέρας. Το λιμονένιο και η λιναλοόλη συναντώνται σε μικρότερες περιεκτικότητες.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Γωλθέριας έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το τσάι από τα φύλλα της Αμερικάνικης Γωλθέριας χρησιμοποιούνταν επί αιώνες από τους ιθαγενείς της Αμερικής σαν γενικό γιατροσόφι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλοιφή, έμπλαστρο ή έλαιο μπάνιου.

Στην αρωματοθεραπεία το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθερίας χρησιμοποιείται σαν χαλαρωτικό έλαιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ατμός, έλαιο για μασάζ και σαν προσθετικό σε έλαια μπάνιου.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθέριας χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν συστατικό σε αρώματα cassie, chypre, tobacco and fantasy notes, ως άρωμα σαπουνιού και ως γευστικός παράγοντας σε οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα και άλλα προϊόντα περιποίησης προσώπου. Το αιθέριο έλαιο Γωλθερίας είναι κατάλληλο για μείγματα με περγαμόντο, πευκοβελόνες, λεβάντα, μανταρίνι, μύρτιλο, τριαντάφυλλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, λευκό έλατο και Υλάνγκ-Υλάνγκ.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθέριας δεν χρησιμοποιείται γενικά στην ετοιμασία φαγητών και ροφημάτων. Τα φύλλα της Αμερικάνικης Γωλθέριας χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία τσαγιού. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Γωλθέριας χρησιμοποιείται από την βιομηχανία για να δώσει γεύση σε μαστίχες, γλυκά και ιδιαιτέρως στην Αμερικάνικη Root Beer.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.