Κωδικός προϊόντος: 7012-S Κατηγορία:

Botanical name: Coffea arabica

Plant part: Seed

INCI-Ingridients: COFFEA ARABICA SEED EXTRACT

CAS: 84650-00-0

EINECS: 283-481-1

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Καφέ λαμβάνεται μέσω της εκχύλισης με ψυχρή έκθλιψη των ψημένων και αλεσμένων σπόρων του Καφέ (Coffea arabica).

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Καφέ είναι ένα καφέ υγρό. Έχει χαρακτηριστική, αρωματική και έντονη μυρωδιά και γεύση. Το κύριο συστατικό του είναι η καφεΐνη.

Εφαρμογές σε καλλυντικά: Η καφεΐνη λέγεται ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι σφίγγει το δέρμα. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Καφέ ένα εξαιρετικό συστατικό για προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, κρέμες σώματος και κρέμες ή μάσκες προσώπου. Όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών χρησιμοποιείται για προϊόντα που απευθύνονται ειδικά σε άνδρες λόγω της ενίσχυσης και τόνωσης της ρίζας των μαλλιών. Λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Καφέ είναι κατάλληλο για τη φροντίδα των ματιών καθώς μειώνει τους σάκους των ματιών και τους μαύρους κύκλους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αντηλιακά προϊόντα λόγω του ότι διαθέτει αντηλιακές ιδιότητες. Επιπλέον, το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Καφέ προκαλεί αύξηση της υγρασίας του δέρματος, πιθανώς λόγω σχετικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτοστερόλες. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σε μεγάλο εύρος προϊόντων περιποίησης σώματος και δέρματος. Αυτό το έλαιο προσδίδει αρωματικές ιδιότητες σε κρέμες και σαπούνια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά, περιποίηση σώματος, σαπούνια, λάδια σώματος και έλαια μασάζ. Είναι επίσης κατάλληλο για την παραγωγή και τη ΄προσθήκη χαρακτηριστικής γεύσης σε προϊόντα περιποίησης χειλιών.

Εφαρμογές σε τρόφιμα: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Καφέ χρησιμοποιείται στην κουζίνα χάρη στην αρωματική γεύση του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραλίνες, επιδόρπια, παγωτά, τούρτες και διάφορα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Η χρήση του αιθέριου ελαίου του Καφέ δεν συνιστάται σε μικρά παιδιά, εγκυμονούσες ή γυναίκες που θηλάζουν.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.