Κωδικός προϊόντος: 3043-S Κατηγορία:

Botanical name: Cinnamonum camphora

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: CINNAMONUM CAMPHORA LEAF OIL

CAS: 922201-50-8

EINECS: 295-980-1

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Καμφοράς αποκτάται από τα φύλλα του δέντρου Καμφορά (Cinnamomum camphora) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Καμφοράς είναι ένα άχρωμο υγρό. Έχει μία δυνατή και πικάντικη μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από νότες ευκαλύπτου. Τα κύρια συστατικά είναι η 1,8-κινεόλη,το πινένιο και το λιμονένιο. Σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκονται η καμφορά, η γερανιόλη, η φαρνεσόλη και η λιναλοόλη.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Καμφοράς έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Από την αρχαιότητα ακόμη το αιθέριο έλαιο Καμφοράς χρησιμοποιούνταν σε πολλούς τομείς. Η Καμφορά και το αιθέριο έλαιο Καμφοράς χρησιμοποιούνταν συχνά στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική. Λέγεται ότι διαθέτει αντισηπτική δράση και χρησιμοποιείται για εντριβές στην περιοχή του στήθους στο κρυολόγημα. Η εφαρμογή του μπορεί να είναι μέσω εισπνοής, σε μασάζ και ως έλαιο μπάνιου.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Καμφοράς χρησιμοποιείται σε αρωματικά κεριά και σε μικρές ποσότητες σε έλαια για μασάζ.

Το αιθέριο έλαιο Καμφοράς χρησιμοποιείται σπάνια στα καλλυντικά εξαιτίας της χαρακτηριστικής «φαρμακευτικής» μυρωδιάς του. Το αιθέριο έλαιο Καμφοράς είναι κατάλληλο για μείγματα με περγαμόντο, κάσσια, μανταρίνι, μύρτιλο, πορτοκάλι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.