Κωδικός προϊόντος: 8091-V Κατηγορία:

Botanical name: Cinnamonum zeylanicum

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: CINNAMONUM ZEYLANICUM LEAF OIL

CAS: 8015-91-6

EINECS: 283-479-0

EINECS CAS: 84649-98-9

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κεϋλάνης) αποκτάται από τα φύλλα του δέντρου (Cinnamomum zeylanicum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κεϋλάνης) είναι ένα ελαφρώς κίτρινο έως κεχριμπαρένιο υγρό. Έχει ένα χαρακτηριστικό πικάντικο, ζεστό άρωμα και το κύριο συστατικό είναι η ευγενόλη. Επίσης το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κεϋλάνης) από φύλλα είναι πιο ήπιο από το αιθέριο έλαιο που παράγεται από τον φλοιό του ίδιου δέντρου.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Το αιθέριο έλαιο Κανέλας (Κεϋλάνης) θεωρείται αντιβακτηριακό και αντι-μολυσματικό και ως εκ τούτου προστίθεται σε προϊόντα κατά λοιμώξεων όπως η βρογχίτιδα ή άλλες ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού στον φαρμακευτικό τομέα. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο κανέλας χρησιμοποιείται και από τους αθλητές ως πρόσθετο σε έλαια μασάζ καθώς λέγεται ότι χαλαρώνει τους μύες. Με τη βοήθεια της πικάντικης νότας του αιθέριου ελαίου από φύλλα κανέλας (Κεϋλάνης), η βιομηχανία καλλυντικών μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες προσθήκες σε προϊόντα όπως κρέμες, στοματικά διαλύματα ή αρώματα.

Στην αρωματοθεραπεία, το ζεστό άρωμα του ελαίου από φύλλα κανέλας (Κεϋλάνης) θεωρείται ότι δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και ισορροπίας και επομένως χρησιμοποιείται κατά του άγχους και της εξάντλησης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.