Κωδικός προϊόντος: 10003 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Carthamus Tinctorius Seed Οil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 ,DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα:  (MSDS) (PDS)

Περιγραφή

Το κίτρινο έλαιο κνήκου έχει μια ελαφριά χαρακτηριστική μυρωδιά και είναι δημοφιλές τόσο στα καλλυντικά όσο και στα τρόφιμα.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το καρθαμέλαιο, το οποίο παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυακόρεστο λινελαϊκό οξύ ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα (περίπου 9%). Το λινελαϊκό οξύ είναι το πιο σημαντικό λάδι για μια υγιεινή διατροφή.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Στα καλλυντικά, το καρθαμέλαιο χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαλακών σαπουνιών, για την ενίσχυση των ελαίων μπάνιου, καθώς και σε αφρόλουτρα. Το έλαιο κνήκου χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος, τη θεραπεία της ακμής και για το δέρμα που είναι επιρρεπές σε λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, το έλαιο κνήκου χρησιμοποιείται και για την ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το καρθαμέλαιο με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης  είναι ένα πολύ σημαντικό λάδι για μια υγιεινή διατροφή, λόγω της ειδικής αναλογίας πολυακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών οξέων. Το έλαιο κνήκου δεν πρέπει να θερμαίνεται, επομένως δεν είναι κατάλληλο για το τηγάνισμα. Ακόμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο όταν χρησιμοποιείται για σαλάτες και λαχανικά αλλά και για σύντομο μαγείρεμα στον ατμό ή κανονικό μαγείρεμα. Είναι επίσης, δημοφιλές για τη παρασκευή μαργαρίνης.