Κωδικός προϊόντος: 100201 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCIname: Cocos Nucifera Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο/λίπος Καρύδας παράγεται από τον πολτό του πυρήνα της Καρύδας με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και στη συνέχεια φιλτράρεται.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το παρθένο βιολογικό έλαιο Καρύδας είναι ένα λευκό, στερεό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου και ένα υγρό διαυγές λάδι σε υψηλότερες θερμοκρασίες ενώ μυρίζει έντονα καρύδα. Περιέχει κυρίως τα κορεσμένα λιπαρά οξέα λαυρικό οξύ και μυριστικό οξύ, υπεύθυνα για το υψηλό σημείο τήξης.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το βιολογικό έλαιο Καρύδας είναι ένα ευέλικτο βασικό έλαιο, το οποίο μπορεί να αναμιχθεί καλά με ενεργά έλαια όπως το έλαιο από σπόρους ροδιού ή το έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο. Προστατεύει το δέρμα από την απώλεια υγρασίας και απορροφάται εύκολα. Έχει δροσιστική δράση στο δέρμα λόγω του υψηλού σημείου τήξης του και είναι ιδανικό για την περιποίηση των ηλιακών εγκαυμάτων, του ερεθισμένου, ζεστού και κόκκινου δέρματος. Στη φροντίδα των μαλλιών, έχει επίσης θρεπτική επίδραση στο δέρμα και τα μαλλιά.

Εφαρμογή στα τρόφιμα: Το βιολογικό έλαιο Καρύδας είναι πολύ ανθεκτικό στη θερμότητα και ιδανικό για τηγάνισμα και ψήσιμο. Το παρθένο λίπος καρύδας προσδίδει την τυπική γεύση καρύδας σε ασιατικά πιάτα.