Κωδικός προϊόντος: 10557 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Ricinus Communis Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: certified by Prüfgesellschaft mbH / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό Καστορέλαιο παράγεται από τους σπόρους του φυτού με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και έπειτα φιλτράρεται. Το λάδι δεν είναι τοξικό γιατί η δηλητηριώδης ρικίνη των σπόρων δεν περνά στο έλαιο κατά την έκθλιψη.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό Καστορέλαιο είναι παχύρρευστο και σχεδόν άχρωμο και άοσμο. Περιέχει κυρίως ρικινελαϊκό οξύ και μικρές ποσότητες ελαϊκού και λινελαϊκού οξέος.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βιολογικό Καστορέλαιο εκτιμάται πάνω από όλα για το ιξώδες του. Προστατεύει το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητα. Ταιριάζει άριστα σε καλλυντικά όπου βελτιώνει την υφή των κραγιόν και ταυτόχρονα δίνει λάμψη. Επίσης χρησιμοποιείται σε θεραπείες μαλλιών, προϊόντα περιποίησης νυχιών και για την ενίσχυση των βλεφαρίδων.