Κωδικός προϊόντος: 2761-V Κατηγορία:

Botanical name: Cedrus atlantica (Endl.) G.Manetti ex Carriere

Plant part: Wood

INCI-Ingredients: CEDRUS ATLANTICA WOOD OIL

CAS: 8023-85-6

EINECS CAS: 92201-55-3

EINECS: 295-985-9

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κέδρου αποκτάται από το ξύλο του Κέδρου του Άτλαντα (Cedrus atlantica (Endl.) G.Manetti ex Carriere) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Κέδρου είναι ένα κιτρινωπό προς πορτοκαλί υγρό. Η μυρωδιά του περιγράφεται ως χαρακτηριστική, πικάντικη, ζεστή και ξυλώδης. Χαρακτηριστικά συστατικά είναι η κεδρόλη, η α-κεδρίνη, η β-κεδρίνη και το συστατικό που καθορίζει την μυρωδιά η ατλαντόνη.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Κέδρο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Η αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών, και αργότερα τον 19ο αιώνα, ανακαλύφθηκαν οι ιατρικές του ιδιότητες. Σήμερα εφαρμόζεται σαν αλοιφή, έμπλαστρο, έλαιο μπάνιου ή μασάζ.

Το αιθέριο έλαιο Κέδρου χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν αρωματικό συστατικό για να επιτευχθεί ξυλώδης, ζεστή και φρέσκια χροιά στην παραγωγή αρωμάτων. Επίσης χρησιμοποιείται συχνά στον αρωματισμό σαπουνιών και παρόμοιων προϊόντων. Το αιθέριο έλαιο Κέδρου είναι κατάλληλο για μείγματα με βασιλικό, περγαμόντο, γεράνι, γιασεμί, λεβάντα, νερολί, παλμαρόζα, τριαντάφυλλο, δεντρολίβανο και άρκευθο.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Κέδρου χρησιμοποιείται σε αρωματικά κεριά, σαν πρόσθετο σε έλαια μπάνιου ή μασάζ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.