Κωδικός προϊόντος: 10161 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Brassica Campestris Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή: Το φυτό Κράμβη έχει ύψος 60-140 εκατοστά. Η Κράμβη έχει χρυσό-κίτρινα άνθη τα οποία μεγαλώνουν σε συστοιχίες των 20 – 60 μονών ανθέων. Οι καρποί είναι κελύφη με μήκος 5 – 10 εκατοστά και περιέχουν 12 με 20 σκούρους, στρόγγυλους σπόρους από τους οποίους παράγεται το κραμβέλαιο ή canola oil.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το Κραμβέλαιο έχει ιδιαίτερο προφίλ λιπαρών οξέων. Περιέχει τo ουσιώδες άλφα-λινολενικό οξύ και διάφορες βιταμίνες. Η Κράμβη είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε ερουκικό οξύ αλλά σήμερα υπάρχουν καλλιέργειες Κράμβης με λίγο ερουκικό οξύ και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το Κραμβέλαιο είναι επίσης δημοφιλές στα καλλυντικά. Το έλαιο είναι καλό για το δέρμα και για  μασάζ λόγω του ιδιαίτερου προφίλ λιπαρών οξέων που έχει. Τρέφει και καταπραΰνει το ερεθισμένο και μολυσμένο δέρμα και το ενδυναμώνει. Το Κραμβέλαιο είναι καλό και για βρεφικό δέρμα όπως και για δέρμα ενηλίκων.

Εφαρμογή σε συμπληρώματα διατροφής

Το Κραμβέλαιο είναι ένα πολύ ευέλικτο φυτικό έλαιο. Το έλαιο περιέχει το ουσιώδες άλφα-λινολενικό οξύ και σημαντικές βιταμίνες. Αυτό κάνει το Κραμβέλαιο ένα πάρα πολύ καλό λάδι μαγειρικής ιδανικό για σαλάτες, τηγάνισμα, φαγητά στον ατμό ή παρασκευή μαγιονέζας.