Κωδικός προϊόντος: 3123-S Κατηγορία:

Botanical name: Citrus limon

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS LIMON PEEL OIL

CAS: 8008-56-8

EINECS CAS: 84929-31-7

EINECS: 284-515-8

Manufacturing: Pressing

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονιού αποκτάται από τη φρέσκια φλούδα του Λεμονιού (Citrus limon). Σε αντίθεση με άλλα αιθέρια έλαια, το αιθέριο έλαιο Λεμονιού εξάγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και όχι με την μέθοδο της απόσταξης με ατμό. Το αιθέριο έλαιο Λεμονιού είναι ένα ανοιχτό προς πρασινωπό κίτρινο υγρό. Έχει μία ευχάριστη, φρέσκια μυρωδιά.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονιού είναι ένα ανοιχτό κίτρινο έως πρασινωπό κίτρινο υγρό. Η μυρωδιά του περιγράφεται ως χαρακτηριστική, ευχάριστη και φρουτώδης.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Στη φυσική ιατρική, το βιολογικό αιθέριο έλαιο λεμονιού βρίσκει πολλές εφαρμογές. Λέγεται ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιβακτηριακή και αντισπασμωδική δράση. Χρησιμοποιείται συχνά σε αποσμητικά  και καθαριστικά χώρου λόγω της αντιβακτηριακής δράσης του και της ευχάριστης φρέσκιας μυρωδιάς του.

Η αρωματοποιία βασίζεται επίσης στο φρουτώδες-φρέσκο άρωμα λεμονιού, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Επιπλέον, η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο λεμονιού στα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας λόγω των συσφιγκτικών ιδιοτήτων του.

Στην αρωματοθεραπεία, το φρέσκο άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου λεμονιού δίνει μία αίσθηση καθαρότητας και διαύγειας εξαφανίζοντα την κόπωση και τη θολότητα στις σκέψεις.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Η βιομηχανία τροφίμων ωφελείται από το υπέροχο άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου λεμονιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νόστιμων τροφίμων όπως κέικ, επιδόρπια, σάλτσες και δροσιστικά ποτά όπως λεμονάδες.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.