Κωδικός προϊόντος: 3056-S Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-ingredients: CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL

EINECS: 295-161-9

CAS: 91844-92-7

Food + Non Food

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτου αποκτάται από τα φύλλα του ινδικού λεμονόχορτου (East Indian Lemongrass, Cymbopogon flexuosus) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου στο 0.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτου είναι ένα θολό κίτρινο προς πορτοκαλί-κόκκινο υγρό. Έχει μια δυνατή χαρακτηριστική φρέσκια μυρωδιά, με έντονη γεύση λεμονιού. Είναι φωτοευαίσθητο και ο κορεσμός του στο αλκοόλ μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύριο συστατικό είναι η κιτράλη. Η γερανιόλη, το λιμονένιο και η μεθυλεπτενόνη περιλαμβάνονται σε μικρότερες ποσότητες.

Εφαρμογές: Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκαν ορισμένες ενδείξεις για τη φαρμακευτική χρήση του βιολογικού αιθέριου ελαίου από Λεμονόχορτο. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις σοβαρής ακμής ως αλοιφή ή έμπλαστρο. Έχει επίσης ενδυναμωτική επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Σε περίπτωση ασθενούς ή καθυστερημένης πέψης, συνιστάται η χρήση του βιολογικού αιθέριου ελαίου από Λεμονόχορτο ως λάδι μασάζ, τριψίματος ή έλαιο μπάνιου. Έχει επίσης ισχυρό αγγειοδιασταλτικό αποτέλεσμα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αιματώματα ή για την κυτταρίτιδα ως λάδι μασάζ και εντριβής. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτου απωθεί τα έντομα (κουνούπια, μύγες) και επομένως χρησιμοποιείται στην κατασκευή ανάλογων προϊόντων.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτου χρησιμοποιείται λόγω της διεγερτικής του δράσης. Ειδικά σε περίπτωση ψυχικής εξάντλησης, άγχος για παράδειγμα, μπορεί να μειώσει τις διαταραχές συγκέντρωσης και τη σύγχυση. Ακόμα και στην ληθαργία και στην αρνητική διάθεση, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεμονόχορτου μπορεί να βοηθήσει όταν εφαρμοστεί με την μέθοδο αρωματικών κεριών ή σε μίγματα ελαίων μασάζ. Ταυτόχρονα, έχει αναζωογονητική δράση στον αέρα.

Ποσοστό χρήσης έως 2% ,σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.