Κωδικός προϊόντος: 3055 Κατηγορία:

Botanical name: Lavandula angustifolia

Plant part: Flowers and florescence

INCI-Ingredients: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL

CAS: 8000-28-0

EINECS CAS: 90063-37-9

EINECS: 289-995-2

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεβάντας αποκτάται από τα φρέσκα άνθη της λεβάντας (Lavandula angustifolia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.8 και 1.6%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεβάντας είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει δροσερή και ζωντανή μυρωδιά. Τα κύρια συστατικά η λιναλοόλη και ο οξικός λιναλυλεστέρας.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λεβάντας έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν αλοιφή, έλαιο μπάνιου και μασάζ ή σε αρωματικά κεριά. Για πάρα πολύ καιρό τo αιθέριο έλαιο Λεβάντας θεωρούνταν, ειδικά στην Γαλλία και την Αγγλία, λαϊκό γιατροσόφι.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεβάντας χρησιμοποιείται στα καλλυντικά κυρίως στην παραγωγή κολόνιας (Lavender water), aftershave λοσιόν, άλατα μπάνιου, αρωματικά σαπούνια καθώς και σε άλλα προϊόντα. Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας είναι κατάλληλο για μείγματα με τριαντάφυλλο, βρύα βελανιδιάς, βελόνες πεύκου, γεράνι, πεύκο, φασκόμηλο, γαρίφαλο, πατσουλί, δεντρολίβανο, βετιβέρια, κέδρο και έλαια εσπεριδοειδών.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Λεβάντας χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των νεύρων. Έχει ισχυρή νευροτονοτική δράση και βοηθάει κατά του γενικού άγχους, της αϋπνίας και της κούρασης. Προτεινόμενοι τρόποι χορήγησης του αιθέριου ελαίου Λεβάντας είναι τα έλαια μπάνιου, οι αρωματικές λάμπες και τα έλαια μασάζ. Επιπλέον το έλαιο προκαλεί μια εσωτερική ζεστασιά στον οργανισμό.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεβάντας γενικά δεν χρησιμοποιείται στην προετοιμασία φαγητού και ποτών. Η βιομηχανία τροφίμων το χρησιμοποιεί όμως σαν αρωματικό παράγοντα. Τα νεαρά φύλλα και λουλούδια χρησιμοποιούνται στη Μεσογειακή κουζίνα για να δώσουν γεύση σε κρέας, ψάρι και επιδόρπια.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.