Κωδικός προϊόντος: 3054-S Κατηγορία:

Lavandin grosso (Lavandin Oil grosso Organic)

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-Ingredients: LAVANDULA HYBRIDA OIL

EINECS: 294-470-6

CAS: 8022-15-9

CAS: 91722-69-9

Food + Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης αποκτάται από τα φρέσκα άνθη της Λεβαντίνης (Lavandula hybrida) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα φτάνει το 1 και 2.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης είναι ένα κιτρινωπό υγρό. Έχει μια χαρακτηριστική φρέσκια και λουλουδένια μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 4, αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι η λιναλοόλη, τα ισομερή του πινενίου και ο οξικός λιναλυνεστέρας.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Λεβαντίνης έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Η Λεβαντίνη αναφέρεται συχνά ως «λεβάντα καθαρισμού». Το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης στο φυσικό αποτέλεσμα είναι πολύ παρόμοιο με το πραγματικό λάδι λεβάντας, λείπει μόνο η καταπραϋντική επίδραση της πραγματικής λεβάντας. Στον ρευματικό πόνο, έχει αναλγητική δράση. Σε περίπτωση κνησμού, το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης μπορεί να εξουδετερώσει τη φλεγμονή του προσβεβλημένου δέρματος μέσω της ταυτόχρονης αντιφλεγμονώδους ιδιότητάς του. Σαν εφαρμογή, συνιστώνται εντριβές, μασάζ ή έλαια μπάνιου. Ακόμη και σε φλεγμονώδεις δερματοπάθειες (γενικές δερματικές παθήσεις), αλλεργίες, εκδορές, ουλές και εγκαύματα, τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Λεβαντίνης έχουν ευεργετικές επιδράσεις. Σε περίπτωση ταχυκαρδίας συνιστώνται έλαια μπάνιου, μασάζ και η χρήση αρωματικού κεριού για την ομαλοποίηση του καρδιακού ρυθμού.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Λεβαντίνης χρησιμοποιείται συχνά λόγω της ισχυρής σπασμολυτικής και αντιυπερτασικής δράσης του κατά της γενικής νευρικότητας και του άγχους. Επίσης, βοηθάει στην αντιμετώπιση καταθλιπτικών διαθέσεων με την εφαρμογή του σαν αλοιφή, λάδι μασάζ, έλαιο μπάνιου ή σε αρωματικά κεριά.

Ποσοστό χρήσης έως 2% ,σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.