Κωδικός προϊόντος: 3061-S Κατηγορία:

Botanical name: Litsea cubeba

Plant part: Berry

INCI-Ingredients: LITSEA CUBEBA FRUITOIL

CAS: 68855-99-2

EINECS CAS: 90063-59-5

EINECS: 290-018-7

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιτσέα αποκτάται από τους καρπούς του φυτού (Litsea Cubeba Οil Organic) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση είναι περίπου 2%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιτσέα είναι ένα ανοιχτό κίτρινο υγρό. Έχει ένα έντονο γλυκό και φρέσκο άρωμα που θυμίζει λεμόνι. Είναι καλά διαλυτό σε αλκοόλη (1: 3, 70% αιθανόλη), φυτικά έλαια και άλλα αιθέρια έλαια. Είναι σχεδόν αδιάλυτο στο νερό. Το κύριο συστατικό του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λιτσέα είναι το citral, ένα μείγμα γερανικών και νεραλικών. Σε μικρότερες ποσότητες περιλαμβάνονται επίσης το λιμονένιο, η γερανιόλη και η κιτρονελόλη.

Εφαρμογές: Οι ενώσεις του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λιτσέα έχουν μια σειρά από ιδιότητες που σχετίζονται με την υγεία. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούσε το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιτσέα για μεγάλο χρονικό διάστημα για τη θεραπεία λοιμώξεων, κρυολογήματος και γρίπης. Έχει γενικά δροσιστικό και τονωτικό αποτέλεσμα στην πεπτική οδό ενώ λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του είναι κατάλληλο για περιστατικά γαστρίτιδας ή φλεγμονής του λεπτού και παχέος εντέρου (εντεροκολίτιδα). Ως τρόποι εφαρμογής, συνιστώνται επιθέματα, αλοιφές ή λουτρά λαδιού.

Στην παραγωγή καλλυντικών, το βασικό έλαιο litsea cubeba χρησιμοποιείται για να προσδώσει το χαρακτηριστικό του άρωμα σε σαπούνια, σκόνες πλυσίματος και άλλα οικιακά προϊόντα, όπως απορρυπαντικό και καθαριστικό παραθύρων. Είναι κατάλληλο για ανάμειξη με γκρέιπφρουτ, λεβάντα, σανδαλόξυλο, τριαντάφυλλο, λευκό πεύκο και ylang ylang.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιτσέα χρησιμοποιείται για την ηρεμιστική του δράση ανακουφίζοντας τα συμπτώματα του άγχους, της κατάθλιψης και της αϋπνίας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.