Κωδικός προϊόντος: 3078-S Κατηγορία:

Botanical name: Boswellia serrata

Plant part: Resin

INCI-Ingredients: BOSWELLIA SERRATA OIL

CAS: 8016-36-2

EINECS CAS: 97952-72-2

EINECS: 308-366-6

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιβανιού αποκτάται από τh ρητίνη του Ινδικού δένδρου λιβανιού (Boswellia serrata) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 5 και 10%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιβανιού είναι ένα ελαφρώς παχύρευστο και κιτρινωπό υγρό. Έχει ένα χαρακτηριστικό, ξυλώδες άρωμα με μια ελαφριά νότα εσπεριδοειδών. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 6, αιθανόλη 90%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι τα ισομερή πινένιου και το λιμονένιο. Το α-θουγένιο και η 1,8-κινεόλη περιλαμβάνονται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λιβανιού υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ βοηθάει και στη μείωση της βλέννας στην αναπνευστική οδό σε περίπτωση γρίπης. Υπάρχουν επίσης στοιχεία για τη θετική επίδραση του στην αναγέννηση του δέρματος και έτσι η φαρμακευτική βιομηχανία το περιλαμβάνει σε αλοιφές επούλωσης πληγών.

Η βιομηχανία καλλυντικών κάνει χρήση της ιδιότητας της αναγέννησης του δέρματος στη φροντίδα του ώριμου δέρματος. Το χαρακτηριστικό άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λιβανιού χρησιμοποιείται επίσης σε αρώματα και προϊόντα περιποίησης, όπως σε αρώματα δωματίων, αλλά και σε προϊόντα χαλάρωσης στο μπάνιο.

Το άρωμα του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λιβανιού λέγεται ότι δρα ως αντικαταθλιπτικό στην αρωματοθεραπεία. Η διάθεση ανεβαίνει, το άγχος και οι εφιάλτες εξαφανίζονται ενώ δημιουργείται η απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.