Κωδικός προϊόντος: 2084-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus reticulata

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS RETICULATA PEEL OIL

CAS: 8008-31-9

EINECS: 284-521-0

Manufacturing: Pressing

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μανταρινιού αποκτάται από το φυτό Citrus Reticulata μέσω της διαδικασίας της ψυχρής εκθλίψεως των φλοιών του καρπού του. 

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μανταρινιού έχει ένα έντονο, γλυκό, δροσερό, χαρακτηριστικό άρωμα. Περιέχει α-θουνόνη, α-πινένιο, β-πινένιο, κιτράλη, γ-τερπινόλη, γερανιόλη, λιμονένιο και λιναλοόλη.

Εφαρμογές: Το αιθέριο έλαιο Μανταρινιού είναι μια πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών και έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού μας. Λειτουργώντας το ίδιο αποτελεσματικά όσο και η βιταμίνη C, το αιθέριο έλαιο μανταρινιού αποτελεί φυσική θεραπεία κατά των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως επίσης και από τα εξωτερικά σημάδια της γήρανσης. Σε αντίθεση με τα άλλα εσπεριδοειδή, το μανταρίνι είναι ασφαλές προς χρήση στο δέρμα πριν την έκθεσή του στο ηλιακό φως. Η d- λεμονίνη που περιέχει φέρει μαζί της και πολλά οφέλη για την υγεία μας, μα κυρίως την αντιφλεγμονώδη δράση της. Το αιθέριο έλαιο μανταρινιού ως φυσικό συντηρητικό τροφών, καταπολεμά την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, βακτηρίων και μυκήτων.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Μανταρινιού έχει βρεθεί ότι διαθέτει καταπραϋντικές και αντιστρεσογόνες ιδιότητες. Οι εισπνοές του αιθέριου ελαίου αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια και ποιότητα του ύπνου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.