Κωδικός προϊόντος: 10623 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Nigella Sativa Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή: Το  έλαιο του μαύρου κύμινου είναι ένα ιδιαίτερο λάδι. Ο σπόρο τους μαύρου κύμινου περιέχει αιθέρια έλαια που του δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση και ενισχύουν τα σημαντικά γνωρίσματα του.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο μαύρου κύμινου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το έλαιο από μαύρο κύμινο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση εκζεμάτων,μυκητιάσεων, ψωρίασης και σε προβλήματα ακμής.

Εφαρμογή στα τρόφιμα: Το μαύρο κύμινο έχει καταπραϋντική δράση για το πεπτικό σύστημα. Στην εναλλακτική ιατρική, το μαύρο κύμινο χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό λάδι. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει ο σπόρος του μαύρου κύμινου του προσφέρουν έντονη και χαρακτηριστική γεύση.