Κωδικός προϊόντος: 4116-S Κατηγορίες: ,

Botanical name: Melissa officinalis

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: MELISSA OFFICINALIS LEAF OIL

CAS: 8014-71-9

EINECS CAS: 84082-61-1

EINECS: 282-007-0

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτου αποκτάται από τα φύλλα του Μελισσόχορτου (Melissa Officinalis) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι 0.01%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτου είναι ένα κίτρινο προς κιτρινοπράσινο υγρό. Έχει μια χαρακτηριστική δροσερή μυρωδιά, η οποία συνοδεύεται από ελαφρές λουλουδάτες νότες. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κύρια συστατικά η κιτράλη, ένα μείγμα από γερανιάλη και νεράλη. Σε μικρότερες συγκεντρώσεις συναντώνται γερανιόλη, κιτρινελλόλη, κιτρινελλάλη, ισοπουλεγκόλη και λιναλοόλη. Επίσης ως ιδιαίτερα ενεργό συστατικό πρέπει να αναφερθεί το ροσμαρινικό οξύ.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Μελισσόχορτο (lemon balm) έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το Μελισσόχορτο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνταν για την θεραπεία πληγών. Στη μοναστική ιατρική του Μεσαίωνα, το Μελισσόχορτο θεωρούνταν πανάκεια.

Στα καλλυντικά το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτου (lemon balm) χρησιμοποιείται σχετικά σπάνια εξαιτίας της υψηλής τιμής του. Χρησιμοποιείται κυρίως στον ιατρικό τομέα. Το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτου (lemon balm) είναι κατάλληλο για μείγματα με γκρέιπφρουτ, χαμομήλι (μπλε), λεβάντα, μύρτιλο, νερολί, τριαντάφυλλο, γεράνι, ροδόξυλο, τεϊόδεντρο και Υλάνγκ-Υλάνγκ .

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτου χρησιμοποιείται για την ηρεμιστική του δράση ως άρωμα, λουτρό λαδιού ή αλοιφή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.