Κωδικός προϊόντος: 2242-V Κατηγορία:

Botanical name: Mentha piperita

Plant part: Blooming herb

INCI-Ingredients: MENTHA PIPERITA OIL

CAS: 8006-90-4

EINECS: 282-015-4

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μέντας αποκτάται από το φρέσκο ή αποξηραμένο βότανο Μέντας (Mentha piperita) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.1 και 1%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μέντας είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο-πράσινο υγρό. Έχει μια ισχυρή, δροσερή και χαρακτηριστική μυρωδιά μέντας. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 5 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Το κύριο συστατικό είναι η μενθόλη. Ο οξικός μενθυλεστέρας, η μινθοφουράνη, η πουλεγκόνη, το λιμονένιο, τα ισομερή καρυοφυλενίου και τα ισομερή του πινενίου υπάρχουν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Η φυσιοπαθητική βασίζεται στις καθαριστικές ιδιότητες που υπόσχεται το αιθέριο έλαιο Μέντας. Το αιθέριο έλαιο Μέντας λέγεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για λοιμώξεις όπως έρπητα, μικρές πληγές και πεπτικά προβλήματα. Το αιθέριο έλαιο Μέντας μπορεί επίσης να αντισταθμίσει τη ναυτία και τον έμετο. Το φρέσκο ​​άρωμα λέγεται επίσης ότι παρέχει ανακούφιση από πονοκεφάλους και ηρεμεί τις εξουθενωτικές επιδράσεις αυτού του πόνου. Επίσης μέσω της εισπνοής αποκολλάται η κολλημένη βλέννα στη ρινική περιοχή.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο Μέντας χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης, οδοντόκρεμες και σαπούνια  προκειμένου να τονιστεί η αίσθηση καθαρότητας.

Η αρωματοθεραπεία ωφελείται επίσης από το καθαρό, φρέσκο ​​άρωμα του αιθέριου ελαίου Μέντας καθώς διώχνει τις αρνητικές σκέψεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.