Κωδικός προϊόντος: 105851 Κατηγορία:

INCI-name: Orbignya Oleifera Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: certified by Prüfgesellschaft mbH / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό έλαιο Μπαμπασσού παράγεται από τους καρπούς του φυτού Orbignya Oleifera με τη μέθοδο της έκθλιψης και έπειτα υπόκειται στη διαδικασία απομάκρυνσης της οσμής του (refining).

Ειδικά ΧαρακτηριστικάΤο βιολογικό έλαιο Μπαμπασσού είναι ανοιχτό κίτρινο και έχει ένα ευχάριστο άρωμα ξηρών καρπών και βανίλιας. Περιέχει μια κυρίαρχη αναλογία λαυρικού οξέος καθώς και μυριστικό, παλμιτικό και ελαϊκό οξύ. Η σύνθεσή του είναι παρόμοια με αυτή του ελαίου καρύδας.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το βιολογικό έλαιο Μπαμπασσού παρέχει εξαιρετικά συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών. Το έλαιο απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, αφήνοντάς το μεταξένιο, απαλό και λείο χωρίς υπολείμματα λιπαρότητας. Έχει ενυδατικές ιδιότητες, ελαφρώς δροσιστικό αποτέλεσμα, αυξάνει την αυτοπροστασία του δέρματος και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την περιποίηση ξηρού και φλεγμονώδους δέρματος. Το λάδι είναι εξίσου ευεργετικό για την περιποίηση των μαλλιών. Τα σαμπουάν, τα μαλακτικά και οι θεραπείες μαλλιών με βιολογικό έλαιο Μπαμπασσού παρέχουν εντατική ενυδάτωση, βελτιώνουν τη δομή της τρίχας και προστατεύουν τα μαλλιά από τις περιβαλλοντικούς ρύπους. Το αποσμησμένο βιολογικό έλαιο Μπαμπασσού είναι πολύ δημοφιλές ως λάδι βάσης για την παρασκευή σαπουνιού, καθώς ο κρεμώδης σχηματισμός αφρού δίνει μια ευχάριστη λεία συνοχή.