Κωδικός προϊόντος: 10579 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Adansonia Digitata Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: certified by Prüfgesellschaft mbH / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS) (PDS)

Περιγραφή: Το έλαιο Μπαομπάμπ (Baobab Oil) προέρχεται από τους σπόρους των καρπών του φυτού Adansonia Digitata, οι οποίοι ξηραίνονται στον αέρα, στον ζεστό ήλιο. Το έλαιο Μπαομπάμπ παράγεται με μία μόνο διαδικασία ψυχρής πίεσης. Στο πιεστήριο εκχυλίζεται το έλαιο από τον καρπό και φιλτράρεται άμεσα, ώστε να απομακρυνθούν πιθανά κατάλοιπα και έπειτα εμφιαλώνεται, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά του. Το έλαιο αυτό έχει βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα, γήινο άρωμα και πλούσια γεύση.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο Μπαομπάμπ, παρά του ότι δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στη χώρα μας, διαθέτει σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει και τα τρία ωμέγα λιπαρά οξέα ( Ωμέγα 3, 6 και 9), καθώς και μερικά ακόμη σπάνια λιπαρά οξέα. Περιλαμβάνει βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, καθώς και διϋδροστερουνικό οξύ, μαλβαλικό οξύ, αραχιδικό οξύ, λινελαϊκό οξύ, ελαϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ και στεατικό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Υποστηρίζει την γρήγορη αναγέννηση των κυττάρων και καθυστερεί την εμφάνιση και ανάπτυξη των ρυτίδων. Μια ακόμη σημαντική ιδιότητα του λαδιού Μπαομπάμπ είναι η βαθιά θρέψη που προσφέρει στην επιδερμίδα με τα πολύτιμα συστατικά του, χωρίς ωστόσο να φράζει τους πόρους. Παράλληλα, είναι ιδανικό για τη περιποίηση της ξηρής και ώριμης επιδερμίδας, καθώς και για θαμπά και άτονα μαλλιά που έχουν χάσει τη λάμψη τους.