Κωδικός προϊόντος: 037005-F Κατηγορία:

INCI-Ingredients: COMMIPHORA MYRRHA OIL

EINECS: 284-510-0

Cas: 84929-26-0

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μύρου αποκτάται από την κολλώδη ρητίνη του δέντρου μύρου (Commiphora myrrha) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 2,5 και 10%.Το αιθέριο έλαιο Μύρου είναι ένα κίτρινο-πράσινο υγρό Έχει ένα ζεστό και πικάντικο γλυκό άρωμα που συνοδεύεται από ξύλινες νότες. Σε αντίθεση με τα άλλα αιθέρια έλαια το αιθέριο έλαιο Μύρου δεν διαλύεται τόσο καλά σε αλκοόλ (1: 8 αιθανόλη 90%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:  Τα κυριότερα συστατικά είναι τα παράγωγα σεσκιτερπενίου, μεταξύ των οποίων και τα furono σεσκιτερπενιο, furanoeudesma-1,3-diene, lindestren και dihydropyrocurzerenone, τα οποία είναι επίσης υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική οσμή.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Μύρο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το Μύρο έχει χρησιμοποιηθεί ως θυμίαμα για θρησκευτικούς και ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα και τη βιβλική εποχή. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο Μύρου έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, αντισηπτικά και αντί-μολυσματικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λοιμώξεις του ήπατος και στην ηπατίτιδα. Ως εφαρμογή, συνιστάται η χρήση σε έμπλαστρα ή ως έλαιο μπάνιου. Το αιθέριο έλαιο Μύρου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για την ουλίτιδα και την άφθα στο στόμα. Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να καταπολεμηθούν με τοποθέτηση και εντριβή του Μύρου στις μολυσμένες περιοχές. Επιπλέον, το αιθέριο  έλαιο Μύρου έχει αντί-φλεγμονώδη δράση κατά της δυσεντερίας, αρθρίτιδας και το άσθμα. Εδώ, συνιστάται η χρήση ως ελαίο μπάνιο και εμπλάστρων. Σε ασθένειες του αναπνευστικού (βρογχίτιδα, καταρροή, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα) το αιθέριο έλαιο Μύρου έχει ισχυρή αποχρεμπτική δράση, όταν χορηγείται ως αλοιφή ή μέσω της εισπνοής. Παρόμοια χρησιμοποιείται και στο μασάζ για να βοηθήσει στην βελτίωση ουλών, την επούλωση πληγών και τα έλκη.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Μύρου χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει το κεντρικό νευρικό σύστημα σε νευρική κόπωση, κόπωση ή γενική νευρικότητα. Έχει ενδυναμωτική και σταθεροποιητική δράση. Σαν εφαρμογή, συνιστώνται εντριβές, έλαια μπάνιου και μασάζ.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.