Κωδικός προϊόντος: 2108-V Κατηγορία:

INCI-Ingredients: MELALEUCA VIRIDIFLORA LEAF OIL

EINECS: 310-217-5

CAS: 132940-73-9

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Νιαουλί αποκτάται από τα φρέσκα φύλλα του δέντρου Νιαουλί (Melaleuca viridiflora) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου 2.5%. Το αιθέριο έλαιο Νιαουλί είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει μια χαρακτηριστική πικάντικη μυρωδιά ευκαλύπτου, η οποία συνοδεύεται από νότες καμφοράς. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 1, αιθανόλη 80%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το κύριο συστατικό μέχρι 65% είναι 1,8-κινεόλη. Η α-τερπινεόλη, τα ισομερή πινένιου, το λιμονένιο και π-κυμένιο υπάρχουν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Νιαουλί έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο Νιαουλί έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση. Λειτουργεί ενάντια σε σταφυλόκοκκο, πνευμονόκοκκο, στρεπτόκοκκο, εντερόκοκκο και μυκοβακτηρίδια. Κυρίως χρησιμοποιείται στην περιοχή του στέρνου, για εισπνοές, ως επικάλυψη, δέσιμο ή έλαιο μπάνιου. Ακόμη και σε μεγάλους τραυματισμούς, αποστήματα και άλλες φλεγμονές του δέρματος, το αιθέριο έλαιο Νιαουλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το αιθέριο έλαιο Νιαουλί είναι αποχρεμπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις χρόνιες αναπνευστικές λοιμώξεις, στην κολπίτιδα και στην βρογχίτιδα με την εισπνοή, με εντριβή ή με έλαια μπάνιου. Μπορεί να δράσει εναντίον ιών και μυκήτων. Διάφορα στελέχη έρπητα, ιοί ηπατίτιδας και μύκητες Κάντιντα μπορούν να ελεγχθούν με άμεση εφαρμογή στην περιοχή ή ως έλαιο μπάνιου. Σε φλεγμονώδεις νόσους όπως η αρθρίτιδα, το αιθέριο έλαιο Νιαουλί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως αλοιφή, έλαιο μπάνιου ή μασάζ.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Νιαουλί χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό. Οι προτεινόμενες εφαρμογές του είναι τα έλαια μπάνιου και η προσθήκη του αιθέριου ελαίου Νιαουλί σε έλαια για μασάζ.  Επιπροσθέτως βοηθά στη καταπολέμηση της νευρικής εξάντλησης και της διανοητικής σύγχυσης.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.