Κωδικός προϊόντος: 2017-V Κατηγορία:

INCI-ingredients: CYMBOPOGON MARTINI OIL

EINECS: 283-461-2

Cas: 8015-65-4

Cas: 84649-81-0

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα αποκτάται από τα φύλλα του φυτού (Palmarosagras, Cymbopogon martinii) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου 1.5%.Το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα είναι ένα κιτρινωπό υγρό Έχει ένα γλυκό φρουτώδες άρωμα, με νότες τριαντάφυλλου. Το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζας διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 2 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:  Το κυριότερο συστατικό του αιθέριου ελαίου Παλμαρόζα είναι η γερανιάλη. Ο οξικός γερανυλεστέρας, η λιναλοόλη, η κιτράλη, το λιμονένιο και η εστραγκόλη συμπεριλαμβάνονται σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές:  Όσον αφορά τη χρήση του αιθέριου ελαίου Παλμαρόζα στον ιατρικό τομέα, έχουν παρατηρηθεί μερικές εφαρμογές του κατά την πάροδο του χρόνου. Στην ινδική ιατρική, το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα χρησιμοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως για την περιποίηση του δέρματος. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα έχει μεγάλο αντιβακτηριακό φάσμα και χρησιμοποιείται πολύ σε ασθένειες του δέρματος όπως ακμή ή έκζεμα, όπου μπορεί να εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα είναι αποτελεσματικό κατά των μυκήτων (ουρηθρίτιδα, κυστίτιδα, κολπίτιδα, τραχηλίτιδα, σαλπιγγίτιδα) και των ιών (ιογενής εντερίτιδα, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα). Σε λειτουργικές καρδιακές διαταραχές το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα εάν τοποθετηθεί στο στέρνο έχει καρδιοτονωτική δράση. Στην περίπτωση αργού τοκετού η χρήση του αιθέριου ελαίου Παλμαρόζα στην οσφυϊκή περιοχή ή μέσω εισπνοής μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία του τοκετού.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Παλμαροζα χρησιμοποιείται εξαιτίας των διεγερτικών και ενδυναμωτικών χαρακτηριστικών του. Ειδικά σε φόβους, νοητική κούραση από στρες ή νευρικότητα συνιστάται η χρήση αρωματικής λάμπας, εντριβής, ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ. Το αιθέριο έλαιο Παλμαροζα δρα και σαν αντικαταθλιπτικό όταν χρησιμοποιείται σε αρωματική λάμπα ή σε μείγματα ελαίων για μασάζ. Ταυτόχρονα, έχει αναζωογονητική επίδραση στον αέρα.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.