Κωδικός προϊόντος: 3082-S Κατηγορία:

Botanical name: Pogostemon patchouli

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: POGOSTEMON CABLIN LEAF OIL

CAS: 8014-09-3

EINECS CAS: 84238-39-1

EINECS: 282-493-4

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πατσουλί αποκτάται από φρέσκα φύλλα του θάμνου Πατσουλί (Pogostemon cablin) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 4%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πατσουλί είναι ένα παχύρευστο σκούρο κίτρινο προς καφέ υγρό. Έχει ένα χαρακτηριστικό ξυλώδες άρωμα με απαλές νότες καμφοράς. Το κύριο συστατικό είναι η πατσουλόλη. H norpatchoulenole περιέχεται σε μικρότερη ποσότητα, αλλά είναι αυτή που ευθύνεται για την χαρακτηριστική οσμή.

Εφαρμογές: Οι ενώσεις του βιολογικού αιθέριου ελαίου Πατσουλί έχουν μια σειρά από σχετικές με την υγεία ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως έμπλαστρο και ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ.

Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πατσουλί χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν συστατικό και σταθεροποιητής σε ανδρικά αρώματα. Επίσης χρησιμοποιείται πολύ στον αρωματισμό σαπουνιών και καλλυντικών. Το αιθέριο έλαιο Πατσουλί είναι κατάλληλο για μείγματα με περγαμόντο, κανέλα κασσία, πεύκο, γεράνι, λεβάντα, μανταρίνι, φασκόμηλο, γαρύφαλλο, νερολί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, λευκό έλατο, Υλάνγκ-Υλάνγκ και κεδρόξυλο.

Στην αρωματοθεραπεία το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πατσουλί χρησιμοποιείται συχνά. Χρησιμοποιείται σε αρωματικά κεριά, έλαια μπάνιου, μασάζ ή εντριβές.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.