Κωδικός προϊόντος: 2444-V Κατηγορία:

Botanical name: Piper nigrum

Plant part: Berryfruit

INCI-Ingredients: PIPER NIGRUM FRUIT OIL

CAS: 8006-82-4

EINECS CAS: 84929-41-9

EINECS: 284-524-7

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού αποκτάται από το θρυμματισμένο καρπό του πιπεριού (Piper nigrum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 1 και 2.6%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο-πράσινο, μερικές φορές μπλε-πράσινο υγρό. Έχει μια ζεστή, πικάντικη και χαρακτηριστική πιπεράτη μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 3 αιθανόλη 95%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου Μαύρου Πιπεριού είναι τα ισομερή πινένιου και το λιμονένιο.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Στη φυσική ιατρική, το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού χρησιμοποιείται ως φυσικό αναλγητικό. Λέγεται ότι φέρνει ανακούφιση από τον πονόδοντο και τους μυϊκούς πόνους σαν στοματικό διάλυμα με τρίψιμο, σε αλοιφές ή λουτρά. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού λέγεται ότι έχει πεπτική ρυθμιστική λειτουργία. Γι ‘αυτό υποτίθεται ότι καταπολεμά τον μετεωρισμό και υποστηρίζει τον μεταβολισμό. Πολλοί φυσιοπαθείς το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου επειδή λέγεται ότι έχει αντιβακτηριακή και αντι-ιική δράση, έτσι ώστε να μπορεί να μειώσει ακόμη και έναν ελαφρύ πυρετό. Επίσης μερικοί καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν αυτή τη συνήθεια, περιγράφουν μια υποκειμενική μείωση των συμπτωμάτων στέρησης κατά τη διακοπή του καπνίσματος.

Για τη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία ανδρικών αρωμάτων ή ως πικάντικο συστατικό σε φανταχτερά αρώματα.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Μαύρου Πιπεριού λέγεται ότι δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, αντλεί νέα δύναμη και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Θεωρείται επίσης αφροδισιακό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.