Κωδικός προϊόντος: 2705-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus sinensis

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS SINENSIS PEEL OIL EXPRESSED

CAS: 8008-57-9

EINECS CAS: 8028-48-6

EINECS: 232-433-8

Manufacturing: Pressing

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού αποκτάται από τη φλούδα των φρούτων του γλυκού πορτοκαλιού Valencia (Citrus sinensis) μέσω της διαδικασίας της ψυχρής εκθλίψεως. Στης εξωτερικές σπογγώδεις στρώσεις της φλούδας υπάρχουν μικρές περιοχές στις οποίες αποθηκεύεται το αιθέριο έλαιο. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.4 και 0.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού είναι ένα κίτρινο προς κίτρινο-καφέ υγρό. Έχει ένα φρέσκο φρουτώδες άρωμα, με χαρακτηριστικές νότες εσπεριδοειδών. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 8, αιθανόλη 90%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύριο συστατικό με περιεκτικότητα μέχρι 95% είναι το λιμονένιο. Το μυρκένιο, η κιτράλη, η οκτανάλη και η δεκανάλη υπάρχουν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Πορτοκαλιού έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού έχει έντονα αντισηπτικά χαρακτηριστικά κι έτσι είναι κατάλληλο για τον αντισηπτικό καθαρισμό αντικειμένων. Για σπασμούς στην πεπτική οδό, απώλεια της όρεξης, εμετό, ναυτία, και γενικά δυσπεψία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ λόγω της αντισπασμωδικής και ευεργετικής δράσης του στη διάλυση των αερίων του στομάχου. Για φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις (ακμή), το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μπάνιου και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έλαιο μπάνιου ή στο μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, λόγω της στυπτικής του δράσης.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού προστίθεται σε προϊόντα περιποίησης ενάντια στο ακνεϊκό και ατελές δέρμα. Τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας είναι επίσης συχνά εμπλουτισμένα με βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού χρησιμοποιείται σαν προσθετικό σε έλαια μπάνιου και μασάζ λόγω της χαλαρωτικής του δράσης κατά του άγχους και της νευρικότητας. Η μυρωδιά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Πορτοκαλιού δημιουργεί ένα αίσθημα κενού και οδηγεί σε βαθιά χαλάρωση.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού χρησιμοποιείται στην κουζίνα για να προσδώσει γεύση στη ζαχαροπλαστική, σε αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά και αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις γεύσεις τροφίμων, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Πορτοκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γεύση τροφίμων επειδή κανένα από τα συστατικά του δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.