Κωδικός προϊόντος: 2163-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus aurantium L. ssp. amara (L.) Engler

Plant part: Leaves and twig cones

INCI-Ingredients: CITRUS AURANTIUM LEAF OIL

CAS: 8014-17-3

EINECS CAS: 72968-50-4

EINECS: 277-143-2

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν αποκτάται από τα φύλλα και τις άκρες των κλαδιών της νεραντζιάς (Citrus aurantium var. Amara) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.15 και 0.25%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν είναι ένα κίτρινο υγρό. Έχει ένα ισχυρό, φρέσκο, λουλουδένιο και ελαφρώς πικάντικο άρωμα, το οποίο συνοδεύεται από χαρακτηριστικές νότες εσπεριδοειδών. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 4 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Το κύριο συστατικό είναι ο οξικός λιναλυλεστέρας. Η λιναλοόλη, το λιμονένιο, η γερανιάλη και ο οξικός γερανυλεστέρας βρίσκονται σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν λέγεται ότι έχει αντισπασμωδική δράση, επομένως χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική ως λάδι μασάζ για μυϊκές κράμπες ή κράμπες εμμήνου ρύσεως. Επιπλέον λέγεται ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση σε λοιμώξεις της αναπνευστικής περιοχής και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρίψιμο, εισπνοή ή ως λουτρό λαδιού. Στην περίπτωση της αρθρίτιδας, η εφαρμογή με τρίψιμο μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στη φλεγμονή. Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν λέγεται επίσης ότι είναι αντιβακτηριακό, γεγονός που εξηγεί τη χρήση του σε περιπτώσεις ακμής και άλλες δερματοπάθειες.

Το φρέσκο, αναζωογονητικό άρωμα του αιθέριου ελαίου Πτι Γκρεϊν σε συνδυασμό με τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες είναι ιδανικό σε προϊόντα περιποίησης όπως τονωτικά προσώπου, έλαια ή κρέμες κατά του ακνεϊκού και φλεγμονώδους δέρματος καθώς επαναφέρει την ισορροπία της παραγωγής σμήγματος. Επίσης λόγω του λουλουδένιου αρώματός του, προστίθεται σε πολλά αρώματα, μπάνια ευεξίας, σαπούνια, σαμπουάν και αρωματικά χώρου.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν εξαφανίζει το άγχος και την αδράνεια και δημιουργεί χώρο για δημιουργικότητα, ευφορία και συγκέντρωση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.