Κωδικός προϊόντος: 2768-V Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-Ingredients: CITRUS AURANTIUM AMARA OIL

EINECS: 277-143-2

CAS: 68916-04-1

CAS: 72968-50-4

Food + Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν αποκτάται από τα φύλλα και τις άκρες των κλαδιών της νεραντζιάς (Citrus aurantium var. Amara) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.15 και 0.25%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Πτι Γρεϊν είναι κίτρινο υγρό. Έχει ένα ισχυρό, φρέσκο, λουλουδένιο και ελαφρώς πικάντικο άρωμα, το οποίο συνοδεύεται από χαρακτηριστικές νότες εσπεριδοειδών. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 4 αιθανόλη 70%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Το κύριο συστατικό είναι ο οξικός λιναλυλεστέρας. Η λιναλοόλη, το λιμονένιο, η γερανιάλη και ο οξικός γερανυλεστέρας βρίσκονται σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Πτι Γκρεϊν έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν έχει ισχυρές αντισπασμωδικές δράσεις. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν έχει αντιφλεγμονώδη δράση στις λοιμώξεις αναπνευστικού χώρου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική λάμπα, για εισπνοή ή ως έλαιο μπάνιου. Επίσης σε περίπτωση αρθρίτιδας μπορεί να έχει ευεργετική δράση στη φλεγμονή εάν εφαρμοστεί με την μέθοδο επικαλύψεως και εντριβών. Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν έχει αντί-βακτηριακή δράση εναντίον του σταφυλόκοκκου και πνευμονιόκοκκου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις φλεγμονώδους ακμής και σε διάφορους ερεθισμούς. Το αιθέριο έλαιο Πτι Γκρεϊν χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τις εξισορροπητικές και διεγερτικές του ιδιότητες κατά της νευροβλεντικής δυστονίας, του άγχους, των διαταραχών του ύπνου και του γενικού στρες.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.