Κωδικός προϊόντος: 4096-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: RAVENSARA AROMATICA LEAF OIL

EINECS: 294-842-8

CAS: 91770-56-8

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Ραβενσάρα αποκτάται από τα φύλλα του φυτού Ravensara Aromatica με τη διαδικασία απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Ραβενσάρα είναι ένα πολύ ελαφρώς κίτρινο υγρό. Χαρακτηρίζεται από μία ελαφρώς φαρμακευτική, ελαφρώς γλυκιά, με μία μικρή φρουτώδη νότα μυρωδιά η οποία θυμίζει λίγο ευκάλυπτο. Τα συστατικά του είναι το λιμονένιο, το σαβινένιο, το isoledene, η εστραγκόλη, το β-καρυοφυλλένιο,το β-μυρσένιο,το α-τερπινένιο, το α-πινένιο και η λιναλοόλη.

Εφαρμογές Το αιθέριο έλαιο της Ραβενσάρα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, αλλά και πιο σοβαρών παθήσεων, όπως κοκκύτη ή φυματίωση, ενώ επίσης, συνιστάται και ως ένα πολύ καλό αντιβιοτικό κατά της γρίπης. Παράλληλα είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων, όπως ο έρπης, ο έρπης ζωστήρας, η λοιμώδης μονοπυρήνωση και η ηπατίτιδα, ενώ θεωρείται και εξαιρετικό τονωτικό, καθώς αναζωογονεί τον οργανισμό από τη σωματική και τη νευρική κόπωση, καθησυχάζει το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ ανακουφίζει και από την κατάθλιψη. Τέλος, λόγω της μυοχαλαρωτικής και αναλγητικής του δράσης, καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, ενώ ανακουφίζει σημαντικά από μυαλγίες, κράμπες και πόνους της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Το αιθέριο έλαιο της Ραβενσάρα συνδυάζεται πολύ καλά με: Γαρύφαλλο, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Δενδρολίβανο, Καγεπούτ, Λεμονόχορτο.

Προσοχή! Δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.