Κωδικός προϊόντος: 10151 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Sesamum Indicum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / COSMOS certified 100% bio (organic) / Kosher

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή

Το σησαμέλαιο είναι ένα ελαφρώς κίτρινο λάδι με χαρακτηριστική μυρωδιά σουσαμιού.

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Το σησαμέλαιο περιέχει λιπαρά παραπροϊόντα όπως σησαμόλη, λιγνάνες, όπως σησαμίνη και σεσαμολίνη και λεκιθίνη. Έχει μια ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ελαϊκό  και λινελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά

Το σησαμέλαιο είναι ένα εξαιρετικό έλαιο για το δέρμα. Απορροφάται καλά, καθαρίζει και τα περιεχόμενα λιπαρά υποπροϊόντα προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. Το σησαμέλαιο είναι ένας καλός φορέας ενεργών συστατικών και είναι σε θέση να τα μεταφέρει βαθιά στον ιστό του δέρματος. Επίσης, διαθέτει ένα ελαφρύ παράγοντα SPF και είναι δημοφιλές για χρήση σε αντηλιακά. Τρέφει το ξηρό δέρμα με κακή κυκλοφορία. Στην Αγιουρβέδα το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται ως λάδι μασάζ και για αποτοξίνωση εξωτερικά και εσωτερικά.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Το σησαμέλαιο είναι ένα εξαιρετικό μαγειρικό λάδι. Έχει ελαφριά γεύση και μπορεί να θερμανθεί καλά. Επιπλέον, είναι πολύ δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα.