Κωδικός προϊόντος: 10206 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Sesamum Indicum Seed Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αποσμησμένο Σησαμέλαιο παράγεται από τους σπόρους του φυτού Sesamum Indicum με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, φιλτράρεται και στη συνέχεια υπόκειται στη διαδικασία απομάκρυνσης της οσμής του (refining).

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αποσμησμένο Σησαμέλαιο είναι ανοιχτό-κίτρινο έως κίτρινο με ουδέτερο άρωμα. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ, φυτοστερόλες και σησαμόλη.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το λινελαϊκό οξύ, οι φυτοστερόλες και η σησαμόλη κάνουν το βιολογικό αποσμησμένο Σησαμέλαιο ιδιαίτερα ελκυστικό για τη βιομηχανία καλλυντικών σε μάσκες, κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Παρέχει εντατική φροντίδα, έχει αντιοξειδωτική δράση και προάγει την κυκλοφορία του αίματος, έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να προστατεύεται καλύτερα από τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις και έτσι να εξουδετερώνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, προσφέρει μια ελαφριά προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ώστε να είναι κατάλληλο και για αντηλιακά έλαια. Δεδομένου ότι απορροφάται βαθιά από το δέρμα, αποτελεί ιδανικό έλαιο βάσης και έλαιο-φορέας άλλων ενεργών συστατικών.