Κωδικός προϊόντος: 923026 Κατηγορία:

Κατηγορία: Φυτικά ‘Ελαια

INCI–name: Squalene

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Πιστοποιήσεις: COSMOS / NATRUE

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το σκουαλένιο είναι μια οργανική, ακόρεστη ένωση από την ομάδα των τριτερπενίων και την ομάδα των υδρογονανθράκων, η οποία παράγεται από όλους τους ανώτερους οργανισμούς. Αρχικά, το σκουαλένιο εξήχθη μόνο από το συκώτι του καρχαρία, εξ ου και το όνομά του Squalus = καρχαρίας. Σήμερα γνωρίζουμε ότι το σκουαλένιο παράγεται επίσης ως ενδιάμεσο προϊόν στο ανθρώπινο δέρμα και είναι ένα ασαπωνοποιήσιμο συστατικό ορισμένων φυτικών ελαίων.

Το ανοιχτό κίτρινο υγρό σκουαλένιο με ελαφρά όξινη οσμή λαμβάνεται από ελαιόλαδο με μηχανική κλασμάτωση και είναι 100% φυτικής προέλευσης.

Εφαρμογή στα καλλυντικά: Το σκουαλένιο δεν ερεθίζει την επιδερμίδα καθώς είναι φυσικό συστατικό του δέρματος και ουσιαστικά το αναγνωρίζει. Προστατεύει το δέρμα από την απώλεια υγρασίας και αποτρέπει την οξείδωση των λιπών του ίδιου του δέρματος. Μετά την εφαρμογή του, το δέρμα είναι απαλό και μεταξένιο. Το σκουαλένιο έχει επίσης θετική επίδραση στην απορρόφηση ενός καλλυντικού προϊόντος. Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο στη φροντίδα των μαλλιών διότι προσφέρει θρέψει όχι όμως λιπαρότητα. Συχνά χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, κοντίσιονερ και αλοιφές.