Κωδικός προϊόντος: 3110-S Κατηγορία:

Botanical name: Melaleuca alternifolia

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL

CAS:68647-73-4

EINECS CAS:85085-48-9

EINECS: 285-377-1

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου αποκτάται από τα φύλλα και τα κλαράκια του Τεϊόδεντρου (Melaleuca alternifolia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου στο 6%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου είναι ένα άχρωμο έως ανοιχτό κίτρινο υγρό. Έχει μια φρέσκια μυρωδιά από βότανα και ευκάλυπτο. Τα κύρια συστατικά είναι η τερπινεν-4-όλη, το γ-τερπινένιο και το α-τερπινένιο. Η περιεκτικότητα σε 1,8-κινεόλη μπορεί να είναι το πολύ 15%. Σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις, περιλαμβάνονται επίσης ισομερή πινενίου, π-κυμένιο, α -τερπινεόλη, τερπινολένιο και λιμονένιο.

Εφαρμογές: Οι φαρμακευτικές επιδράσεις του βιολογικού αιθέριου ελαίου Τεϊόδεντρου έχουν μελετηθεί πολλές φορές. Θεωρείται αποτελεσματικό έναντι ιών καθώς και βακτηρίων και μυκήτων, επομένως χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική για ερεθισμούς του δέρματος, ακμή, λοιμώξεις, τσιμπήματα εντόμων και παράπονα στην ανώτερη αναπνευστική οδό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλοιφή, ως έλαιο μπάνιου ή για μασάζ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βιομηχανία καλλυντικών εκμεταλλεύεται επίσης αυτές τις αντισηπτικές ιδιότητες και τις χρησιμοποιεί σε προϊόντα ενάντια στο ακνεϊκό και ευαίσθητο δέρμα. Πιο σπάνια το βιολογικό αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία για γήινα αρώματα.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου υποτίθεται ότι δίνει ξανά διαύγεια και κίνητρο σε περίπτωση υπερβολικών απαιτήσεων, ατονίας και φόβων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.