Κωδικός προϊόντος: 2251-V Κατηγορία:

INCI-Ingredients: MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL

EINECS: 285-377-1

CAS: 8022-72-8

CAS: 68647-73-4

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου αποκτάται από τα φύλλα και τα κλαράκια του Τεϊόδεντρου με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι περίπου στο 6%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου είναι ένα κιτρινωπό υγρό. Έχει μια φρέσκια «βοτανική» μυρωδιά που θυμίζει ευκάλυπτο.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Τεϊόδεντρο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου είναι από τα πιο μελετημένα αιθέρια έλαια, με πάνω από 200 μελέτες. Στην πατρίδα του την Αυστραλία, το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται από τους ιθαγενείς εδώ και αιώνες. Το όνομα Τεϊόδεντρο προέρχεται από τον καπετάνιο James Cook, ο οποίος παρατήρησε τους ιθαγενείς να βγάζουν ένα υδάτινο εκχύλισμα (τσάι) από τα φύλλα συγκεκριμένων δέντρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλοιφή, ως έλαιο μπάνιου ή για μασάζ.

Στην αρωματοθεραπεία το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται σαν έλαιο μπάνιου, μασάζ αλλά και σαν εισπνευστικό.

Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου χρησιμοποιείται σπάνια στα καλλυντικά ως συστατικό. Συναντά περιορισμένη χρήση σαν αρωματικό σε γήινα αρώματα. Πιο σημαντική είναι η χρήση του σε σαμπουάν, κρέμες, λοσιόν, σαπούνια και προϊόντα μπάνιου. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου είναι ιδανικό σε μείγματα με περγαμόντο, βρύα βελανιδιάς, πευκοβελόνες, λεβάντα, μαντζουράνα, μανταρίνι, μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο, γαρύφαλλο, παλμαρόζα, τριαντάφυλλο, γεράνι, δενδρολίβανο, σανδαλόξυλο, θυμάρι και Υλάνγκ-Υλάνγκ.

Ποσοστό χρήσης έως 2% ,σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.