Κωδικός προϊόντος: 8089-V Κατηγορία:

INCI-Ingredients: THUJA ORIENTALIS LEAF EXTRACT

EINECS: 294-870-0

Cas: 91770-83-1

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Θούγιας αποκτάται από τα φρέσκα φύλλα και κλαριά του φυτού (Thuja Oridentalis)  με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.Το αιθέριο έλαιο Θούγια χαρακτηρίζεται από ένα φρουτώδες άρωμα που θυμίζει καμφορά.

Ειδικά Χαρακτηριστικά:  Τα συστατικά της είναι: θουγιόνη, φενχόνη, βορνεόλη, λεμονίνη, πινένιο, καμφορά, μυρκίνη, φλαβονοειδές γλυκοσίδιο, γλύσχρασμα και τανίνη.

Εφαρμογές  Τα οφέλη για την υγεία του αιθέριου ελαίου Θούγιας μπορούν να αποδοθούν στις ιδιότητές του ως αντιρευματικό, στυπτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό, διεγερτικό και τονωτικό. Αυτό το έλαιο είναι τοξικό, αποφρακτικό και ερεθιστικό για τα πεπτικά, ουροποιητικά και αναπαραγωγικά συστήματα. Η μυρωδιά του μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάποιος θα πρέπει να αποφεύγει την υπερβολική εισπνοή του, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον αναπνευστικό σωλήνα καθώς και προσβολή του νευρικού συστήματος διότι περιέχει νευροτοξικές ενώσεις. Μπορεί επίσης να προκαλέσει νευρικά συμπτώματα και σπασμούς όταν λαμβάνεται σε ακραίες ποσότητες, καθώς το συστατικό θουγιόνη που υπάρχει στο αιθέριο έλαιο είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη. Δεν πρέπει να χορηγείται σε έγκυες γυναίκες.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.