Κωδικός προϊόντος: 8059-V Κατηγορία:

INCI-Ingredients: ROSA DAMASCENA EXTRACT

EINECS: 290-260-3

CAS: 90106-38-0

Non Food

Περιγραφή: Το τριαντάφυλλο absolute έχει παραχθεί από το τριαντάφυλλο concrete χρησιμοποιώντας την μέθοδο της εκχύλισης με διαλύτη. Από την απόσταξη του φρέσκου φυτού προκύπτει το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο Αbsolute. Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο με λεπτό άρωμα.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο absolute έχει μια γλυκιά,πλούσια και ρόδινη-πικάντικη μυρωδιά και η υφή του είναι ρευστή. Τα κύρια συστατικά του τριαντάφυλλου absolute είναι η γερανιόλη και η σιτρονελόλη. Το χρώμα του αιθέριου ελαίου είναι σκούρο κίτρινο προς μπορντό κόκκινο και λίγο καστανό.

Εφαρμογές: Το τριαντάφυλλο absolute είναι πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση της ξηρότητας ,της αφυδάτωσης και της γήρανσης προσφέροντας λάμψη στο δέρμα.  Το τριαντάφυλλο absolute μειώνει την χαλάρωση στο δέρμα και συσφίγγει τους μυς του προσώπου ενώ αναζωογονεί το δέρμα χάρη στις τονωτικές του ιδιότητες.

Το τριαντάφυλλο absolute καταπραΰνει πόνους όπως ο  πονοκέφαλος, στομαχόπονος, πόνος στο συκώτι.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της θλίψης, της κατάθλιψης και του άγχους. Στην αρωματοθεραπεία προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση που χρειάζεται ο οργανισμός. Το άρωμά του όντας χαλαρωτικό είναι φημισμένο αφροδισιακό.

Συνδυάζεται εύκολα με περγαμόντο, χαμομήλι, γεράνιο, ελίχρυσο, λεμόνι,  νερολί, Υλάνγκ- Υλάνγκ και πατσουλί.

Το Τριαντάφυλλο absolute είναι ένα πολύτιμο έλαιο.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.