Κωδικός προϊόντος: 2769-V Κατηγορία:

Botanical name: Ocinum basilicum

Plant part: Herb

INCI-Ingredients: OCINUM BASILICUM OIL

CAS: 8015-73-4

EINECS CAS: 84775-71-3

EINECS: 283-900-8

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο του Βασιλικού αποκτάται από τα φύλλα του Βασιλικού (Ocimum basilicum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Οι υδρατμοί χρησιμοποιούνται σαν φορείς των οργανικών συστατικών των σπόρων. Εξαιτίας της μη αναμιξιμότητας των οργανικών συστατικών του ελαίου με το νερό, δημιουργείται μια ακανόνιστη φάση διαχωρισμού κατά τη διαδικασία της ψύξης, έτσι ώστε να απομείνει το αγνό αιθέριο έλαιο.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο από βασιλικό είναι ένα άχρωμο προς κιτρινωπό υγρό και έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα βασικά συστατικά είναι λιναλοόλη και ευγενόλη.

Εφαρμογές: Το  αιθέριο έλαιο του Βασιλικού χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς της εναλλακτικής ιατρικής. Ο Βασιλικός χρησιμοποιείται συνήθως έναντι πεπτικών προβλημάτων και φουσκώματος, κατά της ναυτίας και του εμετού σαν εκχύλισμα τσαγιού. Επίσης η χρήση του αιθέριου ελαίου Βασιλικού σαν εισπνευστικό κατά των μπλοκαρισμένων ρινικών ιγμόρειων, έχει αποδειχθεί ευεργετική.

Το  αιθέριο έλαιο του Βασιλικού χρησιμοποιείται από την αρωματοθεραπεία κατά της κατάθλιψης, αλλά και ως αγχολυτικό. Έχει αναζωογονητική επίδραση στο νευρικό σύστημα και βελτιώνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης.

Το αιθέριο έλαιο του Βασιλικού χρησιμοποιείται στα καλλυντικά ως συστατικό ανδρικών αρωμάτων για την παραγωγή αλδεΰδης, οποπάναξ, συπρέ και πράσινων νοτών. Επίσης συμπεριλαμβάνεται και στις eau-de-Cologne.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.