Κωδικός προϊόντος: 10501 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCI-name: Prunus Armeniaca Kernel Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / Kosher / COSMOS certified 100% bio (organic)

Έγγραφα: (MSDS)  (PDS)

Περιγραφή: Το βερικοκέλαιο είναι ένα ήπιο, υποκίτρινο λάδι με ελαφρύ άρωμα καρπού, το οποίο παράγεται από τους πυρήνες γλυκών βερίκοκων.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Πλούσιο σε ελαϊκό οξύ.

Εφαρμογή σε καλλυντικά: Το βερικοκέλαιο χρησιμοποιείται ως βάση για τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ώριμο και ευαίσθητο δέρμα, καθώς είναι ήπιο, δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα. Το βερικοκέλαιο φημίζεται για την υγιή λάμψη που χαρίζει στο δέρμα.

Η βιομηχανία καλλυντικών εκτιμά το βερικοκέλαιο λόγω του ενυδατικού, θρεπτικού και καταπραϋντικού αποτελέσματός του. Επιπλέον, ενδυναμώνει τον ιστό του δέρματος, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και υποστηρίζει την αναγέννηση των κυττάρων.

Το βερικοκέλαιο χρησιμοποιείται σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, αντιγηραντικές φόρμουλες, λοσιόν μετά την ηλιοθεραπεία, έλαια μασάζ και προϊόντα βρεφικής φροντίδας.

Οι θρεπτικές ιδιότητες του βερικοκέλαιου  επιβεβαιώθηκαν σε μια κοσμητολογική μελέτη από τον Dr. Hauck R & D GmbH τον Οκτώβριο του 2015. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα από εμάς.

Εφαρμογή σε τρόφιμα

Στην κουζίνα το βερικοκέλαιο χρησιμοποιείται για την παρασκευή επιδορπίων. Επιπλέον, πρόκειται για μια φθηνή εναλλακτική λύση του αμυγδαλέλαιου.