Εταιρεία

Η Kirpitsas Ingredients είναι μια ελληνική εταιρεία, με έδρα στη Βιομηχανική περιοχή Σερρών, που δραστηριοποιείται στον τομέα των πρώτων υλών, βιολογικών φυτικών ελαίων, βιολογικών αιθέριων ελαίων και φυτικών πρωτεϊνών. Τα προϊόντα παράγονται κάτω από καινοτόμες και αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές, μέσω φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων και με αίσθηση ευθύνης για τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την ισορροπία της φύσης. Η Kirpitsas Ingredients συμβάλλει στο όραμα για μια πιο υγιεινή ζωή, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό της αγοράς των φυσικών, βιολογικών καλλυντικών και τροφίμων με τα προϊόντα της.

Ποιότητα, υπευθυνότητα, δέσμευση, συνέπεια και καλή εξυπηρέτηση είναι οι αξίες που θέτουν το πρότυπο δράσης της εταιρείας.

Κιρπιτσας Κτήριο

Στην εταιρεία μας, πιστεύουμε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα, έρχεται με προσπάθεια, μα πρωτίστως μέσα από την ομαδική δουλειά και σκέψη! Ένα άρωμα, μια εικόνα ακόμη κι ένα συναίσθημα μπορεί να αποτελέσουν την ιδέα, η οποία θα μετουσιωθεί σε ύλη μέσα από τον κόπο και το μεράκι της ομάδας μας.

Γνωρίστε την ομάδα της Kirpitsas Ingredients:

Διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα των πρώτων μας υλών,των βιολογικών φυτικών ελαίων, των βιολογικών αιθέριων ελαίων και των φυτικών πρωτεϊνών μέσω τακτικών ελέγχων και αναλύσεων από εξωτερικά εργαστήρια. Οι μακροχρόνιες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας και οι συχνοί έλεγχοι αποτελούν μέρος της ποιοτικής μας πολιτικής. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην Kirpitsas Ingredients φροντίζουμε όχι μόνο για την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών μας, αλλά και για τις συσκευασίες μας, επιλέγοντας ασφαλή και πιστοποιημένα υλικά.

Φυσικά Έλαια (Natural Oils)

Μετά την παραγωγή, τα φυσικά έλαια φιλτράρονται μόνο! Τα φυσικά έλαια δεν επεξεργάζονται και συνεπώς περιέχουν όλες τις ουσίες από τους σπόρους σε υψηλή περιεκτικότητα, που συνοδεύουν το λίπος του ελαίου. Τα φυσικά μας έλαια είναι ψυχρής πίεσης ή εξάγονται με CO2.
  

Ψυχρή Έκθλιψη (Cold Pressed)

Ο όρος “Ψυχρή Έκθλιψη” δηλώνει ότι το λάδι εξάγεται με πίεση χωρίς εξωτερική θερμότητα και εν συνεχεία φιλτράρεται. Το λάδι δεν έχει υποστεί επεξεργασία χρησιμοποιώντας χημικούς διαλύτες ούτε έχει αφαιρεθεί η οσμή του χρησιμοποιώντας ατμό. Ο όρος δεν προσδιορίζει την ακριβή θερμοκρασία που επιτεύχθηκε κατά την παραγωγή. Τα έλαια ψυχρής έκθλιψης έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και γενικά δεν πρέπει να θερμαίνονται.
  

Εκχύλιση με CO2 (CO2 Extraction)

Τα έλαια που λαμβάνονται από το CO2 παράγονται με εκχύλιση σε διοξείδιο του άνθρακα. Με την εφαρμογή της πίεσης αυξάνεται η πυκνότητα του διοξειδίου του άνθρακα, παράγοντας έναν αποτελεσματικό διαλύτη. Οι μέτριες θερμοκρασίες και η αντιοξειδωτική ατμόσφαιρα CO2 κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας φυσικής εκχύλισης, προκαλούν πολύ λιγότερη πίεση στο έλαιο σε σχέση με άλλες μεθόδους παραγωγής.

  

Επεξεργασμένα Έλαια

Συχνά δεν είναι επιθυμητή η χαρακτηριστική γεύση και οσμή του προϊόντος ή το έλαιο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από λιπαρές ουσίες για τεχνικούς λόγους.

  

Αποσμημένο (Deodorised)

Η αφαίρεση οσμής είναι μια υπό-διαδικασία βελτίωσης. Εδώ ο ατμός χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ουσιών όπως το άρωμα και ο χρωματισμός. Το αποσμημένο λάδι είναι σχετικά ουδέτερο σε γεύση και οσμή. Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα βιολογικά έλαια, καθώς αυτή δεν είναι χημική διαδικασία.