Κωδικός προϊόντος: 4042-S Κατηγορία:

Botanical name: Anthemis nobilis

Plant part: mainly from the flowers

INCI-Ingredients: ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL

CAS: 8015-92-7

EINECS CAS: 84649-86-5

EINECS: 283-467-5

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού αποκτάται από τα άνθη του ρωμαϊκού χαμομηλιού (Chamaemelum nobile) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.5 και 1.7%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού είναι ένα κίτρινο προς πράσινο-μπλε υγρό. Έχει ένα φρέσκο γλυκό, φυτικό άρωμα, με ελαφρώς φρουτώδεις νότες. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 2 αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι το αζουλένιο, οι εστέρες του τιγλινικού οξέως, η κιναλδεϋδη και το λιμονένιο.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Χαμομηλιού έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Το αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού έχει μια πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση κατά του εκζέματος, της δερματίτιδας, του εγκαύματος,  του εξανθήματος ή του έλκους του δέρματος. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση στην αρθρίτιδα, την ουλίτιδα (φλεγμονή των ούλων), την φλεγμονή στο έντερο, στα νεφρά,  και την ουροδόχο κύστη. Έχει επίσης ισχυρή αντιπαρασιτική δράση. Η προτεινόμενη χρήση του ελαίου είναι σε αρωματικά κεριά και ως έλαιο μπάνιου ή μασάζ.

Στα καλλυντικά, το αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού χρησιμοποιείται για τη σύνθεση αρωμάτων και χρησιμοποιείται συχνά σε αρωματικά χώρου. Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού Roman είναι κατάλληλο για ανάμειξη με περγαμόντο, τριαντάφυλλο, λεμόνι, γεράνι, γιασεμί, λεβάντα, βάλσαμο λεμονιού, φασκόμηλο, μύρο, νερολί.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού χρησιμοποιείται για την αγχολυτική  και ηρεμιστική του ιδιότητα σε καταστάσεις ευερεθιστότητας, νευρικότητας και αϋπνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.