Κωδικός προϊόντος: 3170-S Κατηγορία:

Botanical name: Matricaria recutita

Plant part: Flowers

INCI-Ingredients: MATRICARIA RECUTITA FLOWER OIL

CAS: 8002-66-2

EINECS CAS: 84082-60-0

EINECS: 282-006-5

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

 

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού αποκτάται από τα άνθη του χαμομηλιού (Matricaria recutita) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.3 και 1.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού είναι ένα μπλε έως μπλε-πράσινο υγρό. Έχει χαρακτηριστικό, μπαλσάμικο και ζεστό άρωμα. Σημαντικά χαρακτηριστικά συστατικά είναι τα bisabololes και τα αζουλένια. Τα αζουλένια είναι επίσης υπεύθυνα για το μπλε χρώμα του λαδιού. Το σαμαζουλένιο προκύπτει, για παράδειγμα, κατά την απόσταξη με ατμό από τις άχρωμες ενώσεις matricin και matricarin.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βιολογικού αιθέριου ελαίου Χαμομηλιού είναι σημαντικές για τη φυσιοπαθητική καθώς καταπραΰνει την φαγούρα των εκζεμάτων του δέρματος, υποστηρίζει την επούλωση πληγών και ανακουφίζει από πονοκεφάλους και γαστρεντερικά προβλήματα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις φλεγμονές των βλεννογόνων της αναπνευστικής οδού και της περιοχής του στόματος και του λαιμού.

Η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού για αρωματισμό και καταπράυνση  σε προϊόντα φροντίδας, όπως κρέμες και λοσιόν, για ευαίσθητο και ξηρό δέρμα με μικρή ερυθρότητα και ερεθισμό.

Στην αρωματοθεραπεία, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού λέγεται ότι ανακουφίζει από την ανησυχία και τη νευρικότητα καθώς προσφέρει συναισθηματική ισορροπία.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Στη βιομηχανία τροφίμων το βιολογικό αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού χρησιμοποιείται σπάνια ως αρωματικός παράγοντας σε λικέρ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.